BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezekkel a telefonokkal jelentkezik Magyarországon a Samsung

Minden bizonnyal rekordnyereséget hozott a Samsungnak a második negyedévben az okostelefonok iránti kereslet növekedése. A cég mobiljai Magyarországon is jól fogynak.

Közel nyolcvan százalékkal ugorhatott meg 2012 második negyedévében a Samsung üzemi eredménye a cég előzetes becslései alapján. A dél-koreai társaság pénteki közleménye szerint a nyereség az április és június közötti 3 hónapban 6500 és 6900 milliárd won (1320 és 1400 milliárd forint) között lehetett, ami nemcsak az egy esztendővel korábbit haladja meg számottevően, de az előző negyedévben mért, nem mellesleg mindenkori csúcsnál is hetedével magasabb. A társaság árbevétele is közel ötödével gyarapodott, s így már a 48 milliárd wont közelítette.

Bár a cég egyelőre nem bontotta le divíziókra előző negyedéves teljesítményét, szakértők szerint azonban egyértelmű, hogy a távközlési üzletág volt a bővülés motorja. A dél-koreai gyártó a teljes mobilpiacon és az okostelefonok szegmensében is globális vezetővé vált a közelmúltban, utóbbiból becslések szerint a vizsgált három hónapban 50 milliót adott el. Elemzők úgy vélik: az értékesítés bővülésének köszönhetően az ilyen készülékek gyártásával foglalkozó divízió több mint duplájára növelte profitját, s ezzel a cég nyereségének már közel 70 százalékát adta.

Hasonló a helyzet Magyarországon is, sőt hazánkban nemzetközi összehasonlításban is kifejezetten jól áll a Samsung – jelezte Vigh Attila, a magyar leányvállalat telekomunikációs marketing menedzsere. A társaság mostanra hazánkban mind az okos-, mind a buta telefonok szegmensében piacvezetővé vált (utóbbi részben az új virtuális szolgáltatókkal, így a Tescóval és a Lidllel ápolt jó kapcsolatnak köszönhető), az év hátralévő részében pedig részesedésük további növelésével kalkulálnak.

Vigh Attila elmondta: miközben a piac darabszámban várhatóan nem bővül jelentősen, a Samsung két számjegyű gyarapodással számol 2012-ben, értékben pedig még nagyobb lehet a növekedés, hiszen az okostelefonok terjedésével folyamatosan emelkedik az eladott készülékek átlagára. Fontos ugyanakkor, hogy hazánkban a felső kategóriás telefonokból arányaiban jóval kevesebb fogy, mint a nyugati országokban, nálunk ugyanis azok a belépő okostelefonok a legkeresettebbek, amelyeknek a kártyafüggetlen ára sem éri el a 100 ezer forintot.

A célok elérése érdekében a társaság új termékek piacra dobását is tervezi hazánkban. Már júliusban két új készülékkel jönnek ki, ősszel pedig számos új termékkel jelennek majd meg. Ha a távközlési divízió – amely a magyar leánynak is a legnagyobb forgalmú üzletága – hozza a tervezett számokat, minden bizonnyal a teljes cég is két számjegyű árbevétel-növekedést könyvelhet el 2012-ben.

Hivatalos az amerikai tiltás

Letétbe helyezte a bíróság által kikötött 95,6 millió dollárt az Apple, így kénytelen felfüggeszteni az Egyesült Államokban Galaxy Nexus okostelefonjai értékesítését a Samsung.

Az illetékes bíróság éppen egy hete tiltotta be a készülékek forgalmazását a két vállalat közötti szabadalmi ügyeket érintő persorozatban született ítéletével, de a tiltás csak akkor léphetett életbe, ha az Apple 96 millió dollárt letétbe helyez a Samsung esetleges kártalanítására.

Erre abban az esetben lenne szükség, ha végül a pert az ázsiai vállalat nyerné.

Az illetékes bíróság éppen egy hete tiltotta be a készülékek forgalmazását a két vállalat közötti szabadalmi ügyeket érintő persorozatban született ítéletével, de a tiltás csak akkor léphetett életbe, ha az Apple 96 millió dollárt letétbe helyez a Samsung esetleges kártalanítására.

Erre abban az esetben lenne szükség, ha végül a pert az ázsiai vállalat nyerné. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.