BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sármellék: landol az AirBaltic

A Balaton és a nyugat-magyarországi fürdővárosok számára új turisztikai piacokat nyit, hogy az AirBaltic lett légitársaság és a Hévíz-Balaton Airport Kft. hároméves megállapodást írt alá közvetlen légi összeköttetés létrehozásáról a rigai nemzetközi repülőtér és a sármelléki reptér között. A tervek szerint május 4-én landol az első gép, és októberig hetente egyszer, szombatonként közlekednek majd.

Székely György, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Európáért felelős képviseleti vezetője hangsúlyozta: a nyolc országot összefogó turisztikai térség jelentős beutazó turisztikai célpontot jelent. Az Észak-Európából érkező turisták évente 600 ezer éjszakát töltenek el nálunk, Németország után a legtöbb vendég innen érkezik.

A Hévíz-Balaton Airport éves utasforgalma eléri a 19 ezret, elsődlegesen a német, norvég és orosz chartergépeken érkező utasok keresik fel a régiót. „A repülőtér 300 ezer utas fogadására lenne képes, a bővülésnek technikai akadálya nincs” – mondta Papp Gábor polgármester. Az idén télen nem zár be a repülőtér, a németországi charterjáratok szezonzárása után novemberben és decemberben a keleti piacokról várhatók újabb gépek. Sármellék legjelentősebb forgalmát a Lufthansa adja: Frankfurtból, Düsseldorfból, Hamburgból és Berlinből 120 gép érkezett, több mint 20 ezer utassal. A Budapest után a legtöbb vendégéjszakát regisztráló, csaknem ötezer lakosú Hévíz a világ legnagyobb tőzegiszapos, természetes termáltavának köszönheti népszerűségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.