BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ünnep a jégen: nem csak síelésből áll a téli szezon

turistahad Budapest mellett más európai fővárosokban is csodálatos korcsolyapályákat találhatunk

A téli sportokról általában mindenkinek a síelés ugrik be, pedig a jeges időtöltések egyik legszórakoztatóbb formája a korcsolyázás. Ehhez a programhoz nincs egyébre szüksége, mint jó társaságra, egy kicsi, praktikus táskára, amibe beleférnek a személyes holmijai és jó meleg ruhákra, amikben kényelmesen tud mozogni.

Bécs – A Városháza lábánál

A világ legnagyobb mobil jégpályáját évente felállítják az osztrák fővárosban a Rathaus előtt. Minden télen körülbelül 400 ezer látogató érkezik a gyönyörűen kivilágított térre, a Wiener Eistraum nevű eseményre, ahol a hüttékben forró italokat és egyéb finomságokat árulnak. A pályánál forró levegővel melegített korcsolyát bérelhet.

Budapest – A jó öreg Városligeti Műjégpálya

Magyarország legismertebb pályája a városligeti műjég. Ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Városliget egykor egy mocsaras összefüggő terület volt. A mesterséges tavon nyáron csónakázhat, télen puncsot szürcsölgetve nézheti a szépen kivilágított pályán nyüzsgő embereket.

Berlin – Csak győzzön választani!

A német fővárosban karácsonykor hatvan tradicionális ünnepi vásár közül válogathatott. A többnyire kulturális eseményekkel, és vásárlási lehetőségekkel összekötött programok közül az egyik legnépszerűbb a Winterwelt am Postdamer Platz, ahol minden évben van vásár, sírámpa, jégpálya.

Prága – Óvárosi látkép

Prága óvárosában minden évben építenek korcsolyapályát, nem messze pedig nézelődhetünk a karácsonyi vásárban. Mivel a belváros kicsi és könnyen körbejárható, érdemes minél több kellemes helyre beülni egy grogra, ez a forró koktél szinte minden bárban és kávézóban kapható.

Sípályák mellett

Zillertal – Hópark

A tiroli síparadicsomban van a leghosszabb (7 kilométer) természetesen kialakult szánkópálya, amit este kivilágítanak, így éjszakába nyúlóan csúszkálhatnak a látogatók. Zillertal völgyében, Zellben órási szabadidőparkot építettek.

Donovaly – Funpark

Szlovákia legkedveltebb téli üdülő és sportközpontjában a síterep aljában található a jégpálya. A Park Snow központban ki lehet próbálni a kutyaszánt, a snowtubingot (havon sikló felfújható keréken lesiklás), a motoros szánt, az eszkimó szafarit.

A tiroli síparadicsomban van a leghosszabb (7 kilométer) természetesen kialakult szánkópálya, amit este kivilágítanak, így éjszakába nyúlóan csúszkálhatnak a látogatók. Zillertal völgyében, Zellben órási szabadidőparkot építettek.

Donovaly – Funpark

Szlovákia legkedveltebb téli üdülő és sportközpontjában a síterep aljában található a jégpálya. A Park Snow központban ki lehet próbálni a kutyaszánt, a snowtubingot (havon sikló felfújható keréken lesiklás), a motoros szánt, az eszkimó szafarit.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.