BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csuklós buszokat akart meglovasítani két, jogsival sem rendelkező fiatal

Két fiatal próbált meg ellopni egy-egy buszt, ám nem jutottak messzire. Tervük az volt, hogy belvárosban utasokat is felvesznek a buszra.

Megpróbált ellopni két csuklós buszt egy csepeli telephelyről két fiatal – közölte a police.hu-n pénteken a Budapesti Rendőrfőkapitányság. A rendőrök szerint a két fiatal csütörtök éjszaka besurrant a telephelyre, majd mind a ketten beindítottak egy-egy csuklós buszt.

Budapest, 2021. április 21.Autóbusz-végállomás a csepeli Szent Imre téren.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. busz
Jogosítvány nélkül akartak csuklós buszokat lopni Csepelen / Fotó: Róka László / MTI

A dolgozók az egyik járművet még a telephelyen feltartóztatták, ám a másik buszt vezető fiatalnak sikerült kihajtania. Azonban ebben sem volt köszönet, hiszen a társához hasonlóan jogosítvánnyal nem rendelkező fiatal több parkoló autónak is nekiment, majd amikor a Weiss Manfréd útra kanyarodott, a telephely egyik dolgozója megálljt parancsolt neki.

A két 20 éves úrvezető kalandja során a rendőrség szerint senki sem sérült meg. 

Miután a két férfit előállították a XXI. kerületi rendőrkapitányságra, és jármű önkényes elvétele bűntett miatt kihallgatták, egyik azt is elárulta, hogy mi volt a céljuk: a belvárosba akartak hajtani és ott utasokat felvenni.

A fiatalok által okozott anyagi kár felmérése még folyamatban van, és külön eljárás indul az általuk elkövetett közlekedési jogsértések miatt is.

Éledezik a hazai buszgyártás: újra van magyar csuklós busz!

„Folyamatosan adjuk át győri buszgyárunkban a Volánbusz Zrt.-nek az első Econell 18 Nexteket, a következő hetekben az ország több vármegyéjében összesen 47 vadonatúj csuklós Credobus fog forgalomba állni” – írja a közösségi oldalán a gyártó vállalat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.