BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lengyelországba érkezett Joe Biden

Az amerikai elnök lengyel hivatali partnerével, Andrzej Dudával is találkozik.

 Megérkezett hétfő este a délkelet-lengyelországi Przemysl város vasúti pályaudvarára Joe Biden amerikai elnök, a vonat érkezését a lengyel média élőben közvetítette. 

US President Biden Delivers Speech On Russia's Invasion Of Ukraine
Fotó: Omar Marques / Getty Images

Biden meglepetésszerű kijevi látogatása után utazott Lengyelországba. Mindenkit meglepett, amikor hétfőn váratlanul Kijevbe látogatott az orosz invázió egyéves évfordulójához közeledve. Az amerikai elnök találkozott ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel, aki szerint terítékre került a nagy hatótávolságú fegyverek kérdése is.

Biden szerint 

az Egyesült Államok az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig húzódó koalíciót hozott létre Ukrajna védelmében.

Hivatalos varsói programja kedden kezdődik. Az amerikai elnök lengyel hivatali partnerével, Andrzej Dudával is találkozik, majd beszédet mond a varsói királyi palotában.  Szerdán Joe Biden részvételével tartják Varsóban a kelet-európai NATO-tagállamokat tömörítő csoport, a Bukaresti Kilencek csúcstalálkozóját. 

Orosz–ukrán háború 362. nap – összefoglaló

Élesedik a helyzet az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, s ezúttal nem fronton, hanem az Amerikai Egyesült Államok és Kína között.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.