BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rajonganak Vlagyimir Putyinért a választói

Az orosz elnök népszerűsége töretlen a közvélemény-kutatások szerint. Vlagyimir Putyin továbbra is a legnépszerűbb politikus hazájában.

Az orosz választók továbbra is rajonganak Vlagyimir Putyinért. Az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ áprilisi felmérése alapján az állampolgárok több mint 80 százaléka megbízik az elnökben – írta a TASZSZ orosz hírügynökség.

Vlagyimir Putyin
Rajonganak Vlagyimir Putyinért a választói.
Fotó: AFP

Az április 10. és 16. között 1600 fő, 18 év feletti válaszadó körében végzett felmérés eredményeit alapján a Putyinnal szembeni 80,1 százalékos szimpátia 0,4 százalékponttal magasabb az előző havihoz képest. Az elnök munkásságát 77,5 százalék ítélte meg kedvezően.

Mihail Misusztyin miniszterelnök munkáját a megkérdezettek 54,8, az orosz kormány tevékenységét pedig 51,8 százaléka ítélte meg kedvezően. Ez 0,1, illetve 2,3 százalékpontos csökkenés egy hónap alatt.

Misusztyint a válaszadók 63,3 százaléka gondolja hitelesnek.

Vlagyimir Putyin útja a frontra csak PR-trükk volt? Sok a gyanús jel

Az orosz elnök valójában több mint 150 kilométerre volt a harcoktól, és napokkal azelőtt, hogy erről hírt adtak volna. Egy a Kremlhez közeli forrás a The Moscow Timesnak elmondta, gyakori, hogy a Putyinról szóló felvételeket csak napokkal vagy akár hetekkel később teszik közé.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.