BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Izrael újabb szárazföldi támadást hajtott végre a Gázai övezet középső részén

Az izraeli védelmi erők újabb razziát hajtottak végre a Gázai övezet középső részén.

Az izraeli védelmi erő szárazföldi egységei vadászgépek és drónok kíséretében újabb szárazföldi razziát hajtottak végre a Gázai övezet középső részén – jelentette az Izraeli Védelmi Erők (IDF) pénteken a Telegram csatornán.

Fotó: Abir Szultan

Hajnalban az IDF szárazföldi erői behatoltak a Gázai övezetbe, hogy rajtaütést hajtsanak végre. Az izraeli katonák állítólag megtámadták a palesztin Hamász mozgalom katonai célpontjait a Szajaja térségben és lényegében a teljes érintett szektorban.

A hadművelet során a katonák több tucat terrorista célpontot támadtak meg, köztük légvédelmi rakétakilövő helyeket és hadműveleti parancsnokságokat, valamint a Hamász terroristáit

– áll a közleményben. Az izraeli csapat tagjai nem sérültek meg – közölte az IDF.

Csütörtökön az IDF először hajtott végre szárazföldi razziát a Gázai övezeten belül. E tevékenység során a katonák számos terroristát, terrorinfrastruktúrát és páncéltörő rakétakilövő állást találtak meg és számoltak fel, amivel felkészítették a csatateret a gyalogsági bevonulásra. A katonák a tevékenység végén sértetlenül hagyták el területet. 

Ez alapján úgy tűnik, az izraeli hadsereg felhagyott azon tervével, hogy egy nagy általános szárazföldi támadást vezényeljen le a Gázai övezeten belül, és inkább jól megtervezett akciókat vezényel le annak érdekében, hogy kiiktassa az ellenség erősebb állásait – legalábbis egyelőre. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.