BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős földrengés volt kedd reggel Zágrábnál, Magyarországon is sokan érezhették

Kedd reggel a horvát főváros, Zágráb mellett a Richter-skála szerinti 4-es erősségű földrengés volt, amelynek hullámait Nagykanizsán is sokan érezték.

Zágráb egész területén érezhették a kedd reggeli földrengést, írja az Index.hr

Óriási földrengés volt kedd reggel Zágrábnál, Magyarországon is sokan érezhették / Fotó: Index.hr

A Szeizmológiai Intézet megerősítette, hogy a földrengés meglehetősen erős volt, a Richter-skála szerint 4,0-es erősségű, és az epicentruma Apatovac közelében volt.

Ugyanakkor nemcsak Horvátországban, de Magyarországon is, a Balaton közelében is sokan érezhették.

A Zaol.hu azt írja, hogy Nagykanizsán 8 óra 43 perc körül többen is földrengést tapasztaltak. Az Ady utcai szerkesztőségben megmozdult néhány bútor, s néhány pillanatig rezgett. 

A Zaol.hu szerint a földrengéssel egy időben „megmozdult” az internet népe is, a közösségi oldalakat pillanatok alatt elárasztották a bejegyzések, melyek arról szóltak, hogy milyen ijesztő volt a rövid földmozgás. Néhányan arról számoltak be, hogy a morajlást éreztek és az egyik irodaházban az összes bútor egyszerre mozdult meg. 

Odébb dobott székestől

írta az egyik hozzászóló, más pedig arra panaszkodott, hogy mozgott az ágy és a szekrény is.

Volt olyan, aki beült az autójába, ami hirtelen ide-oda mozgott. Mások még a kertben is érezték, ahogy megmozdult alattuk a föld. A Nagykanizsától bő 20 kilométerre lévő somogyi Zákányban még erősebb rengésről számoltak be, de néhányan Eszteregnyéről és Semjénházáról is jelentették a földmozgást.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.