BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez vethet véget a hőségnek: elsőfokú riasztást adtak ki

Szerdán 32 és 40 fok között alakul a hőmérséklet. A hét második felében is velünk marad a kánikula. Továbbra is érvényben van a hőségriadó.

Szerdán túlnyomóan napos, igazi strandidő lesz. Csak estétől növekszik meg a gomolyfelhőzet, és ekkortól elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar – írta meg a Köpönyeg.hu. A hőmérséklet 32 és 40 fok között alakul. A HungaroMet

elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt.

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. A riasztások által érintett területeket, járásokat a HungaroMet oldalán elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

hőség, vihar
Vihar vethet véget a rettenetes hőségnek / Fotó: Shutterstock

Csütörtökön reggelig, délelőttig az ország középső, majd az északi tájain szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A csapadéktömb északkelet felé elvonul, és sok napsütés következik. Marad a rekkenő hőség, akár 40 fokkal.

Pénteken a sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja. Kis eséllyel fordulhat elő frissítő, helyi csapadék, 33 és 40 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombat: a napsütést gyakrabban zavarják már gomolyfelhők, és szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az északnyugati szél. Folytatódik az országos hőség 34–40 fokkal.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Szórványosan újabb záporok, zivatarok fordulhatnak elő. Élénk lesz az északnyugati szél, 37 fok körüli forróság lesz még.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.