BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trumppal is találkozhat amerikai útján Zelenszkij

A republikánus jelölt szerint valószínűleg összejön a találkozó. Donald Trump azonban további részleteket nem árult el.

Donald Trump republikánus elnökjelölt szerdán közölte, hogy valószínűleg találkozik majd Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, aki a jövő héten látogat az Egyesült Államokba, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén beszéljen az orosz–ukrán háborúról.

US President Donald Trump and Ukrainian President Volodymyr Zelensky looks on during a meeting in New York on September 25, 2019, on the sidelines of the United Nations General Assembly. (Photo by SAUL LOEB / AFP)
Zelenszkij és Trump / Fotó: AFP

Trump kérdésre válaszolva mondta azt, hogy valószínűleg találkozik az ukrán államfővel, ám további részleteket nem árult el. Zelenszkij augusztusban arról beszélt, hogy be akarja mutatni béketervét Joe Biden amerikai elnöknek, valamint az elnökválasztáson induló demokrata elnökjelöltnek, Kamala Harrisnek és vetélytársának, a republikánus jelölt Trumpnak egyaránt – idézi fel a The Guardian.

Noha júliusban Zelenszkij telefonon beszélt Trumppal, a két politikus utoljára még Trump 2017–2021 közöti elnöki tisztsége alatt találkozott személyesen. 

A republikánus elnökjelölt korábban többször közölte, hogy ha megválasztják, még beiktatása előtt elkezd dolgozni az ukrajnai békén, amit véleménye szerint gyorsan el is tudna érni. Ugyanakkor Dmitrij Peszkov, Kreml szóvivő szerint jelenleg nincsenek meg a tárgyalásos rendezés feltételei Ukrajna kurszki offenzívája miatt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.