BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállíthatatlanul esik az MTelekom

A lengyel WIG20 tőzsdeindexszel együtt esik a BUX, a német DAX index tovább erősödik. A magyar tőzsdeindexet az MTelekom húzza a mélybe, délutánra a Richter is zuhanni kezdett.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX délutánra 0,94 százalékot veszített nyitóértékéből, így 23 425,94 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Mélybe húzza az indexet az MTelekom zuhanása, a távközlési társaság részvényei a szektort sújtó válságadó bejelentése óta folyamatosan gyengül. Nem sokkal két óra után 3,64 százalék mínuszt értek el, így a társaság részvényeit 608 forinton jegyzik.

A Richter-papírok is nagy esést könyvelhetnek el, a gyógyszeripari részvények 2,25 százalékkal 47 600 forintig gyengültek. A Mol részvényei is folyamatosan veszítenek értékükből, 0,62 százalékos csökkenést követően 20 720 forinton állnak.

Az OTP-papírjai tartják magukat, a nap folyamán az árfolyam visszagyengült nyitóértékére azonban délutánra már 0,31 százalék pluszt ért el, így a részvények kereskedése 5 720 forinton zajlik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.