BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább esik a Mol és az MTelekom

Csütörtök reggel erősödéssel indított a BUX, azonban délelőttre a külön adóval sújtott Mol és MTelekom részvények húzzák le a tőzsdeindexet. A régiós indexek eltérően mozognak, a lengyel WIG20 index 0.22 százalék mínuszban jár, míg a német DAX index 0,49 százalék pluszt ért el a délelőtt folyamán.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX 0,36 százalék mínuszt ért el a délelőtt folyamán így a tőzsdeindex 23 562,77 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A tőzsdét csütörtökön a különadóval sújtott társaságok esése vezeti . A Mol-papírjai az adó bejelentése óta esik, 0,23 százalékkal gyengültek az energiapapírok a délelőtt folyamán, melyeket 20 800 forintért jegyeznek. Az MTelekom részvényei a szerdai zuhanást követően, ma is jelentős 2,12 százalékos mínuszban jár, a részvényeket így 617 forintért adják.

A Richter papírok is veszítettek értékükből a délelőtt folyamán, 1,21 százalékos csökkenést követően 48 110 forintot érnek a gyógyszeripari részvények.

A blue chipek közül egyedüliként az OTP tartja magát, részvényeinek árfolyama 0,49 százalékkal 5 730 forintig erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.