BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lélektani határ alatt a forint!

Délelőtt a svájci frank gyengült, délután a forint erősödött a bankközi devizapiacon. Ennek hatására a frankkal szemben a forint "duplán" erősödhetett.

A forint délután erősödött a bankközi devizapiacon az euróval szemben. A reggeli 275,2 körüli szintről 274,5-ig kapaszkodott a hazai fizetőeszköz. A forint könnyedén gyalogolt át a 275-ös lélektani szinten délután. A svájci frank 214,5 forint jelenleg.

A spanyol kötvényaukció kedvezően alakult, az 5 éves állampapírok alacsonyabb hozammal keltek el, mint várták és a lefedettség is kétszeres volt.

Hazánkban az Államadóság Kezelőz Központ (ÁKK) adott el 3, 5 és 10 éves állampapírokat, melyek jelentős hozamcsökkenésen mentek keresztül, és a túljegyzés is jelentős mértékűnek mondható. Ennek okán az adósságkezelő megemelte a 3 éves kötvények eladási mennyiségét.

A forint 0,3 százalékot erősödött az euróval szemben, míg a régi többi devizája veszített értékéből a Bloomberg adatai alapján. A lengyel zloty 0,63 százalékkal, a cseh korona 0,11 százalékkal és a román lej 0,09 százalékkal gyengült.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Délelőtt a svájci frank gyengült. Az erős frank hatást gyakorolhat az ország gazdasági növekedésére - közölte a Svájci Nemzeti Bank (SNB). Ennek hatására felerősödött az a várakozás, hogy az SNB visszatér a piacra, és jegybanki intervencióval gyengítheti a frankot.

A politikai döntéshozók pénteken találkoznak és megbeszélést tartanak a szakszervezetekkel és a vállalkozásokkal: meg fogják vitatni, hogy az erős frank milyen hatást gyakorol a svájci gazdaságra.

Az euró elérte az 1,28-as szintet a frankkal szemben, reggel még 1,27-en árfolyamot is láthattunk. Ez a kurzus már jelentősen távolabb áll a múlt év végén felállított 1,24 körüli történelmi frankcsúcstól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.