BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beszakadt a forint – a frankhitelesek most megmenekültek

A forint esett az euróval szemben csütörtökön, de a nemzetközi folyamatok hatására a frank nem drágult jelentősen.

A forint jelentős esést szenvedett el az euróval szemben, egész heti előnyét elveszítve. A jegyzés 276-os szinten is megfordult, pillanatnyilag 275,6 forintos szinten áll a kurzus. A forint napon belül 1 százalékot esett az euróval szemben.

A forint ezen a héten folyamatosan erősödött az euróval szemben, majd csütörtökön megfordult az irány, és a kedvezőtlen nemzetközi hangulatban a forintot büntették a befektetők.

A frank árfolyama a reggeli 212 forintos szintről nem emelkedett, csupán 0,2 forintnyit. A hazai deviza esését kompenzálta a stabil euró és a svájci frank gyengülés. A forint korrekciója csupán 0,2 százalékos a frank ellenében.

A magyar kormány február végéig tervezi bejelenteni a költségvetési kiigazítási program részleteit, melyek az első hírek szerint 600 és 800 milliárd forint közötti kiadáscsökkentésről szóltak, a tegnapi bejelentés pedig 600-660 milliárdos csomagról szól, melynek kétharmada kiadáscsökkentés. Ez „némileg kiábrándító lehet” – fogalmaznak az Equilor elemzői a Facebook oldalukon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.