BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy pillanatra erőt mutatott a forint

A forint délelőtt lendületet vett, és erősödni próbált az euróval szemben, azonban ez a kísérlet nem volt tartós.

Az forint szűk sávban ingadozott az euróval szemben, majd 11 óra körül intenzív forinterősödés alakult ki. A hazai deviza benézett a 314-es szint alá is, azonban az erősödés nem volt tartós, és hamar visszakerült a 316-os jegyzés közelébe a kurzus.

Suppan Gergely szerint a tegnapi túlzott gyengülés korrekcióját láthattuk. Hétfőn történelmi mélypontra esett a forint 318-as szint közelében. „A mai GDP-adat nem is olyan rossz, mint az elemzők várták” – tette hozzá a TakarékBank vezető közgazdásza.

Bámli Károlya, a Commerzbank közgazdásza szerint nem valószínű, hogy a Magyar Nemzeti Bank intervenciót hajtott volna végre, de nincs kizárva ez az opció. Inkább nagyobb pozíciózárás lehetett – vélekedett az elemző.

Hozzátette, ha a jegybank interveniált, akkor az kidobott pénz volt, ugyanis hamar visszakerült a 316 körüli szintre az árfolyam.

A Commerzbank elemzője is a vártnál jobb GDP-adatot emelte ki, mint kedvező hírt. Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,4 százalékkal nőtt az idei a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Elemzők 1 százalék alatti növekedésre számítottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.