BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódhat a zuhanás: itt tart most a forint

Alig változott a forint árfolyama kedden reggel a nemzetközi bankközi piacon hétfő estéhez képest: az eurót 316 forint, a svájci frankot 255 forint körül jegyezték.

Hétfőn napközben gyengült a magyar fizetőeszköz az euróövezeti válsággal kapcsolatos aggodalmak erősödése miatt, este 317 forint fölött is járt az euró.

Közép-európai idő szerint kedden reggel hét óra körül 316,11 forinton jegyezték az eurót, hétfőn este 316,60 forint volt az árfolyam, a péntek esti 310,90 forinttal szemben.

Ugyanekkor egy svájci frank 255,08 forintot ért, este 255,23-at, péntek estéhez képest öt forinttal gyengült a magyar fizetőeszköz.

Az amerikai dollár árfolyama sem sokat változott kedden reggelre, 232 forint körül jegyezték. Elemzők rámutattak: a forint árfolyamát ezután is elsősorban a nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása, illetve a görögországi helyzet fogja alakítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.