BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fordult a kocka - Felülteljesít a BUX

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe 2 százalékot erősödött délelőtt, miközben az európai tőzsdeindexek minimális, 0,2-0,8 százalék közötti emelkedést mutatnak. Tegnap éppen fordított volt a helyzet: a BUX esést mutatott, miközben Európában emelkedni tudtak az indexek. Tegnap alulteljesített, ma felülteljesít az index.

A BUX 2 százalékot erősödött, több mint 300 ponttal került feljebb, 17 000 pont fölé. A vezető részvények majdnem mindegyike pluszban tartózkodik a BÉT-en, csak az MTelekom stagnál.

A legnagyobb erősödést a Mol tudta elkönyvelni. Az olajcég papírjai 3 százalékkal drágultak, 16 280 forintra. A Richter 2 százalékot erősödött, 36 000 forintra.

Az OTP 1,6 százalékos emelkedést mutat, 3 200 forinton jegyzik a bankrészvényt. A Magyar Telekom részvények árfolyama nem voltozott a pénteki kereskedés során délhez közeledve, 519 forinton áll a papír.

A német DAX 0,2, a francia CAC-40 index 0,56 százalékot erősödött. Az angol FTSE-100 index 0,9 százalékot emelkedett. Az irányadó Stoxx Europe 600 0,5 százalékos pluszban áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.