BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húzhatja a piacot az OTP - Berlusconi az úr a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,63 pontos emelkedéssel, 16.594,94 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,64 százalékkal erősödött.

Németh Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgatóhelyettese szerint az olaszországi megszorító csomaggal kapcsolatos piaci várakozások mozgatják majd kedden az értékpapír piacokat. Ez befolyásolja előreláthatólag a kereskedést a BÉT-en is leginkább. Úgy vélte: a nyitásban nem várható jelentős elmozdulás a hétfői záráshoz képest, vagyis nulla körüli nyitásra számít.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szintén arra számít, hogy az olaszországi hírek mozgatják majd főként a kereskedést kedden. Hozzátette: a belföldi papírok közül elsősorban a Richter válthat ki nagyobb érdeklődést a cég közzétett jó teljesítményének nyomán. Emellett pedig még az OTP húzhatja a piacot. Az árfolyam mozgások azonban várhatóan nem lesznek erősek, és úgy vélte: napközben többször is irányt váltanak majd.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 293,22 pontos, 1,75 százalékos csökkenéssel, 16.489,31 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 45,7 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike veszített értékéből az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.