BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendületben maradt az esti hírek után a forint

A főbb devizákkal szemben erősödött a magyar fizetőeszköz. Egy euróért 394,27 forintot kellett fizetni a reggeli órákban.

Erősödött kissé csütörtök reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót reggel hét órakor 394,27 forinton jegyezték az előző esti 394,52 forint után, a dollár jegyzése 354,49 forintra csökkent 354,91-ról, a svájci franké pedig 417,70 forintra, 419,56 forintról.

50 EUR euro bank note standing on top of a pile of hungarian 20000 forint HUF forint bank notes background. Currency devaluation illustration
Egy euróért 394,27 forintot kellett fizetni a reggeli órákban / Fotó: Getty Images

Az év eleje óta 2,9 százalékkal gyengült a forint az euróval szemben, 2,1 százalékkal a dollár és 1,2 százalékkal a svájci frank ellenében.

Itt az év legjobban várt döntése: nagyot vágott a Fed, szakad a dollár, örül a forint

A piacok várakozása jött be, 50 bázisponttal csökkent a kamat az Amerikai Egyesült Államokban. A dollár alól kicsúszott a talaj, a forint felfelé indult meg, a piacok pedig örülnek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.