BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: kibabrált a magyarokkal a volt szegedi edző

A Szegedet tíz évig irányító Juan Carlos Pastor vezette Egyiptom 35–32-re legyőzte a magyar férfi-kézilabdaválogatott a párizsi olimpia csoportkörének első fordulójában. A mieink hétfőn az amerikai kontinens legjobbja, Argentína ellen folytatják szereplésüket a nyári játékokon.

A magyar férfi-kézilabdaválogatott szombaton 35–32-re kikapott Egyiptomtól a párizsi olimpia csoportkörének első fordulójában. A mieink hétfőn az amerikai kontinens legjobbjával, Argentínával, szerdán Norvégiával, pénteken a világbajnok Dániával, jövő vasárnap pedig a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországgal találkoznak. A negyeddöntőbe az első négy helyezett jut.

Párizs 2024, Egyiptom, kézilabda, magyar férfi kézilabda-válogatott
Párizs 2024: sikerült felállnia a padlóról, mégis kikapott Egyiptomtól a magyar férfi-kézilabdaválogatott / Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Párizs 2024: Juan Carlos Pastor csapata borsot tört a magyarok orra alá

Az MTI tudósítása szerint a spanyol–szlovén meccs után a második szombati mérkőzésre is megtelt a dél-párizsi vásárközpont hatos csarnokában kialakított aréna, ami mintegy hétezer szurkolót jelent. A zászlók és a hangerő alapján némileg többségében voltak a magyar drukkerek, akik a feliratok szerint Püspökladányból és Ferencvárosból is érkeztek a francia fővárosba.

Védekezésben és támadásban is több hibával kezdett a magyar csapat, ezért öt perc elteltével már 4–1-es hátrányban volt. Az Afrika-bajnokság címvédője szinte 

  • minden kihagyott lövést, 
  • labdaeladást, 
  • lépéshibát, 
  • rossz passzt 

góllal büntetett, és bár Bartucz László védéseivel 7–6-ra felzárkóztunk, Chema Rodríguez szövetségi kapitánynak két perccel később időt kellett kérnie (6–10). 

Az utóbbinak és a cseréknek sem volt számottevő hatásuk, mert 8–1-es sorozata végén már nyolc találat volt Egyiptom előnye.

Ebben az időszakban a támadójáték pontatlanságainál is meglepőbb volt a szellős, olykor rendezetlen védekezés. A 17. perc után nem nőtt tovább a különbség, némileg javult Magyarország teljesítménye, ennek köszönhetően 19–15-re felzárkózott a szünet előtt.

A második félidőt sokkal éberebben, feszesebben kezdte nemzeti együttesünk, amely két találatra csökkentette a hátrányát, de az egyiptomiak távoli átlövéseire továbbra sem volt ellenszere. Egyre kevesebb volt a hiba, jöttek a védések Palasics Kristóftól, és 

amikor már csak 23–22-re vezettek az afrikaiak, szövetségi kapitánya, a Szegedet tíz évig irányító Juan Carlos Pastor időt kért.

Bár egy 4–0-s sorozat végén összejött az egyenlítés, a vezetést nem sikerült átvenni, mert az ellenfél játéka ismét pontosabbá és hatékonyabbá vált.

Chema Rodríguez kétirányítós játékkal próbálkozott, de az 56. percben megint négy volt közte (28–32). Nagy hajrával újra visszakapaszkodtak Bánhidi Bencéék, az utolsó perc ezért 33–32-es állással kezdődött, de ekkor is az ellenfél bizonyult pontosabbnak, és mivel egyszer sem került hátrányba az egész meccsen, megérdemelten nyert.

Bartucz László öt, Palasics Kristóf hat, a túloldalon Karim Hendavi három, Mohamed Ali hat védéssel zárt. A magyaroknak 12 eladott labdájuk volt a találkozón. A két csapat 19. egymás elleni mérkőzésén 15 magyar siker és három döntetlen után ez volt az első egyiptomi siker rendes játékidőben.

Eredmény

férfikézilabda, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

Egyiptom–Magyarország 35–32 (19–15)

Dél-párizsi 6-os Aréna, v.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok).

Lövések/gólok: 51/35, illetve 46/32.

Gólok hétméteresből: 3/2, illetve 6/5.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc.

Magyarország: Bartucz – Bóka 4, Szita 1, Bánhidi 3, Sipos, Ancsin 3, Lékai 4, cserék: Imre 7, Fazekas 5, Bodó 4, Ilic 1, Rosta, Palasics, Ligetvári.

Az egyiptomi gólszerzők: Jahja, Adel 9-9, el-Dera 6, Szanad 5, el-Vakil 3, Zein 2, Tarek 1.

Párizs 2024: a nemzetközi sajtót lenyűgözte az olimpiai megnyitó – Orbán Viktort nem

A magyar miniszterelnök szerint nincs többé közerkölcs – ha valaki megnézte a párizsi olimpia megnyitóját, ezt láthatta. Orbán Viktor a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban a nyári játékok pénteki ünnepségére is kitért.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.