BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsonyi "édes" remények

Optimista jóslatok szerint tudja hozni tavalyi eredményét az idei karácsonyi szezonban az édességpiac.

A korábbi években folyamatosan emelkedő kereslet után ez az eredmény ugyanakkor visszaesésnek számítana, ám még mindig kedvezőbb lenne, mint a szegmens harmadik negyedévi teljesítménye, amely átlagosan 8 százalékos visszaesést mutatott. Utóbbi a korábban dinamikusan fejlődő édességpiacon komoly zuhanásnak számít.

Miközben a Világgazdaságnak nyilatkozó piaci szereplők abban bíznak, hogy a múlthoz hasonlóan vásárolnak szaloncukrot vagy csokimikulást az emberek, a prémium és a közepes árkategóriákban is fokozzák marketingtevékenységüket. A kereskedők pedig kivárnak, a tavalyi árakkal és saját márkás termékekkel próbálnak vevőt találni a múlt évben hatmilliárd forintot produkáló karácsonyi főszezonban.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.