BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Véget ért a járvány okozta domainboom

Az online térben elinduló címek gyorsan reagálnak a világ változásaira.

Visszatért a koronavírus-járványt megelőző szintre a hazai, .hu végződésű domainregisztrációk száma a tavalyi évben az előző éveket jellemző kiugró szintek után. Tavaly összesen 98 903 új .hu végződésű címet regisztráltak, ami jókora csökkenés az egy évvel korábbi, csaknem 113 ezres értékhez képest – derül ki a Rackhost összeállításából.

Take advantage of everything technology has to offer
Fotó: Delmaine Donson / Getty Images

Az elmúlt évtizedben a legnagyobb számú online címet a lezárásokkal terhelt 2020-as év hozta, amikor a legtöbben a négy fal közé kényszerültek, ekkor több mint 120 ezer .hu domain regisztrációjára került sor.

 

 

A bejegyzett címek területén is változás figyelhető meg, hiszen míg 2020–2021-ben a járványhoz köthető kulcsszavak jelentek meg nagymértékben, mint a Covid, vírus, vakcina, maszk, fertőtlenítés, egészség és megelőzés, addig a tavalyi évet már a közelgő gazdasági válság és az energiaárak felrobbanása dominálta, és olyan kifejezések voltak népszerűek, mint a takarékosság, az energia vagy a napelem. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.