BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háromszáz körül táncol a forint-euró árfolyam

Háromszáz forint közvetlen közelében mozog az euró árfolyama a budapesti bankközi piacon.

Az eurót 299,50 forinton jegyezték reggel, kissé gyengébben a hétfő délutáni 301,41 forintnál. Az európai kereskedés megkezdése előtt az árfolyam 300,50 forint közelében volt.

Kereskedők szerint bizakodásra ad okot a forintnak a miniszterelnök lemondását követően mutatott stabilitása. Ezt részben a kedvező nemzetközi környezetnek, részben az MNB határozott fellépésének tulajdonítják. Az MNB egyértelműen a piac tudomására hozta, hogy a jövőben kamatdöntései meghozatalakor szoros figyelemmel követi a forint árfolyamának alakulását. A hétfői kamatdöntő ülésen felvetett - bár kisebbségben maradt - kamatemelési javaslat pedig arra utal, hogy az MNB egyelőre véget vet a monetáris lazítási folyamatnak.

Kedden a térségbeli devizák is erősödéssel kezdtek, a lengyel zloty 0,60, a cseh korona 0,25 százalékos nyereséggel az euróval szemben. Az euró kissé gyengült a dollárral szemben, 1,3660 körül jegyezték.

A dollár 219,86 forinton forgott reggel, szemben a hétfő délutáni 222,23 forinttal.

A svájci frank jegyzése 195,78 forinton állt kedd reggel a hétfő délutáni 196,84 forint után. Gyengült a japán jen is, 100 jenért 224,82 forintot kértek, míg hétfőn még 231,64 forint volt az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.