BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy fontos adat már egy számjegyű lett: tovább mérséklődött a koronavírus-járvány hazánkban

Valamivel több mint 600 új fertőzöttet azonosítottak múlt héten.

Az elmúlt héten 618 új fertőzöttet koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta 2 199 764-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma – közölte szerdán a múlt heti összesített adatokat ismertetve a Koronavírus Sajtóközpont.

Coronavirus,2019-ncov,Novel,Coronavirus,Concept.,Microscope,Virus,Close,Up.,3d
koronavírus
Fotó: Shutterstock

A múlt héten meghalt 8 beteg, így az elhunytak száma 48 811-re emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 146 693, az aktív fertőzöttek száma pedig 4260-ra csökkent. Tudatták azt is, hogy jelenleg 359 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 3-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 163, közülük 6 210 118-an a második, 3 905 212-en a harmadik, 425 332-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A Covid kicsinálta az európai egészségügy tüdejét

A világjárvány az egykor élvonalbeli társadalombiztosítási rendszerek gyenge pontjaira világított rá, fogy az idő a csorba kiköszörülésére.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.