BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megbénulhat a salgótarjáni tömegközlekedés – senki sem működtetné az autóbuszokat

A salgótarjáni közgyűlés egyhangúlag úgy döntött, felkéri a polgármestert a tárgyalások lefolytatására a Volánbusszal, miután a kiírt pályázatra nem érkezett ajánlat.

Év végén lejár a Salgótarján helyi autóbusz-közlekedését biztosító szerződés, de a kiírt pályázatra nem érkezett ajánlat, ezért a jelenlegi szolgáltatóval, a Volánbusz Zrt.-vel kezdenek tárgyalást a folytatásról – döntött csütörtöki közgyűlésén Salgótarján megyei jogú város önkormányzata.

Volán, busz, készpénzmentes fizetés, Volánbusz
Fotó: Volánbusz

Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület – DK – Jobbik – LMP – Momentum – MSZP–Párbeszéd – Tarjáni Városlakó Egyesület) polgármester az előterjesztésben ismertette: a 2023. január elsején hatályba lépett szerződés december 31-én lejár.

A pályázati dokumentációt egy gazdasági szereplő vásárolta meg májusban, de az augusztus 30-i határidőig nem érkezett ajánlat.

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi törvény kimondja, hogy szükséghelyzetben az ellátásért felelős önkormányzat közvetlenül, pályázat mellőzésével bízza meg az általa kiválasztott és a feladatot vállaló szolgáltatót, ha veszélybe kerül a közszolgáltatás folytonossága. Ebben az esetben a megbízás legfeljebb két évre szólhat.

A közgyűlés csütörtökön egyhangúlag úgy döntött, felkéri a polgármestert a tárgyalások lefolytatására a Volánbusszal, a közszolgáltatási szerződés módosításáról pedig a decemberi ülésen döntenek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.