BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beckenbauer emléknapot akar Németország

Egy politikus már a tökéletes dátumot is megtalálta arra, hogy a Bayern München játékosára emlékezzen Németország.

Miközben a labdarúgás szerelmesei világszerte gyászolják a legendás futballistát, Franz Beckenbauert, hazájában, Németországban már van, aki nemzeti emléknapon emlékezne a játékoskét és szövetségi kapitányként is világbajnoki címet szerző focistára.

Franz Beckenbauer is dead
FILED - 18 April 2006, Berlin: The President of the 2006 World Cup Organizing Committee, Franz Beckenbauer, presents the golden soccer for the 2006 World Cup final in front of the Brandenburg Gate. Franz Beckenbauer is dead. The German soccer legend died on Sunday at the age of 78, his family told the German Press Agency on Monday. Photo: Peer Grimm/dpa (Photo by PEER GRIMM / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: Peer Grimm / AFP

A kereszténydemokraták (CDU) türingiai vezetője, a 46 éves Mario Voigt már azt ius elárulta a BILD-nek, hogy mikor lenne adekvát az emlékezés: a politikus szerint 

a tökéletes dátum július 8-a lenne, amikor 1990-ben Beckenbauer szövetségi kapitányként vezette győzelemre a németeket Argentína ellen a világbajnoki döntőben. 

Ez volt a Nationalelf harmadik világbajnoki sikere, miután 1954-ben – a magyar Aranycsapat ellen –, és 1974-ben is elhódította a német csapat a világbajnoki trófeát. Az utóbbi vb-n Beckenbauer még játékosként erősítette a német csapatot.

A német álogatott mezét 103-szor magára öltő Beckenbauer egyébként mind játékosként, mind szövetségi kapitányként egy-egy világbajnoki ezüstérem megszerzésének is a részese volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.