BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: kemény meccsre számítanak az írek a magyar válogatott ellen

A magyar válogatottra még két felkészülési mérkőzés vár, mielőtt elkezdődik a 2024-es Európa-bajnokság. Június 4-én Írországgal, 8-án pedig Izraellel mérkőzhetnek meg Marco Rossi fiai. Az ír szövetségi kapitány, John O’Shea kemény meccsre számít a magyarok ellen.

Nehéz meccsre számít a magyarok ellen az ír válogatott szövetségi kapitánya. John O’Shea a keddi felkészülési meccs előtt beszélt a magyar nemzeti tizenegyről, külön kiemelte Szoboszlai Dominikot és Sallai Rolandot.

SZOBOSZLAI Dominik
Foci EB 2024
Foci EB 2024: kemény meccsre számítanak az írek a magyar válogatott ellen / Fotó: Kovács Tamás

A magyar és az ír válogatott június 4-én, kedden, 20:45-től játszik felkészülési mérkőzést az Európa-bajnokság előtt. 

A mérkőzés helyszíne a dublini Aviva Stadion lesz.

John O’Shea, aki korábban a Manchester United védője volt, március óta megbízott kapitányként irányítja az ír válogatottat. A gárda nem jutott ki a 2024-es Európa-bajnokságra. O’Shea azt mondta, hogy egy nagyon nehéz meccset vár a magyarok ellen, de bízik benne, hogy el tudják venni válogatottunk 14 meccse tartó veretlenségét.

Szoboszlai és a magyar válogatott nézettségi rekordokat dönthet a foci-Eb-n

A magyar válogatott szereplését kiemelt érdeklődés övezi a nyári sporteseményeken. A párizsi olimpia és a foci-Eb is milliókat szögezhet a tévé elé itthon.

A kapitány 118-szor ölthette fel az ír válogatott dresszét, kapitányként viszont egyelőre nincsenek nagy sikerei. A sajtótájékoztatón erre rá is kérdeztek az újságírók, O’Shae azonban nem akart a jövőjéről beszélni.

A jövőm? Voltak már megbeszéléseink a labdarúgó-szövetség vezetőivel, de ezek többnyire a felkészülésről és a Magyarország, illetve a Portugália elleni felkészülési meccsekről szóltak. Ha mindkét fél úgy érzi, hogy a közös folytatás eredményes lehet, bizonyára lesznek még egyeztetések, már csak azért is, mert fontos lenne minél előbb eldönteni, kivel folytatja a válogatott

– idézte az edzőt a Sportal.hu.

Az ír kapitány a magyar válogatott sikerét is elemezte. Marco Rossi csapata 14 meccse nem talált legyőzőre, O’Shea szerint ezt a szervezettségnek köszönhetik. Emellett kiemelte Szoboszlai Dominikot és Sallai Rolandot, akiket nagyon veszélyes támadóknak tart. Az ír szakvezető méltatta Marco Rossit, aki, véleménye szerint nagyon helyesen, megadja a kellő szabadságot ezeknek a kreatív játékosoknak a pályán.

A magyar válogatottnak Írország után még egy felkészülési meccse lesz az Európa-bajnokság előtt. Június 8-án a debreceni Nagyerdei Stadionban csapnak össze az izraeli válogatottal.

A 2024-es németországi Eb-n Magyarország Svájccal, Németországgal és Skóciával került egy csoportba.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.