BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Spotify Photo Illustration

Elzárják az iPhone hangerőgombjait a Spotify-tól

Az Apple és a Spotify csörtéje nehéz helyzetbe hozza a felhasználókat. Egy új frissítés miatt a Spotify Connect többé nem támogatja az iPhone hangerő-szabályozó gombjait. Ez azt jelenti, hogy a telefon gombjaival nem lehet szabályozni a harmadik eszközön szóló Spotify hangerejét. Ehhez az alkalmazáson belül kell egy virtuális csúszkát húzogatni.

A Spotify-felhasználók az iPhone készülékeken többé nem tudják szabályozni a hangerőt a mobil fizikai gombjaival. A streamingplatform közölte, hogy az Apple „leállított” egy beállítást, amely összekötötte az alkalmazást a telefon oldalán lévő gombokkal.

Spotify Photo Illustration
Apple iPhone
Ennél idegesítőbb frissítést nem is kaphatott volna a Spotify / Fotó: AFP

A változás a Spotify Connect szolgáltatást érinti, amely lehetővé tette, hogy a felhasználók a telefonjukkal szabályozzák a Spotify-jal összekötött hangszórókat – írta meg a The Verge. Ilyenek például az okostévék, játékkonzolok, számítógépek és más eszközök, amelyekre telepíteni lehet az alkalmazást. Az iPhone készülékeken szeptember 3-tól, ha állítani akarjuk az okostévén futó Spotify hangerejét, akkor telefonon lévő applikáción belül kell ezt megtenni, egy csúszkán.

Amikor az iPhone-felhasználó megnyomja a készülék oldalán lévő fizikai gombot, a Spotify alkalmazás egy értesítést dob fel: „Szeretné átállítani a hangerőt?” Az értesítés átvisz az alkalmazásba, ahol a virtuális csúszka állításával válik hozzáférhetővé a hangerő. Ha az alkalmazás már meg van nyitva, akkor a fizikai gombok megnyomása egyből feldobja a virtuális csúszkát. 

A Spotify az Apple-re mutogat

A Spotify az állítja, hogy az egész helyzetről az Apple tehet. Közleményük szerint az Apple szándékosan nem ad hozzáférést a platformnak azokhoz a technológiákhoz, amelyeket az Apple Music megkap. Emiatt a külső hangszórók hangerejének szabályozása instabillá vált, ha valaki a fizikai gombokat használta, és váratlanul felugrott, vagy teljesen lehalkította a külső hangszóró hangerejét. A Spotify szerint az új megoldásuk kényelmes és megbízható hangerő-szabályozást tesz lehetővé.

A zenei streamingcég azt állítja, hogy az Apple szándékosan lehetetleníti el a platformjukat az iPhone készülékeken, hogy a felhasználók más appokat, például az Apple Musicot válasszák.

Az Apple is befektetne a ChatGPT fejlesztőjébe

Az iPhone-gyártó egyre komolyabban veszi a mesterséges inelligenciát. A ChatGPT gyártójával az Apple Intelligence kapcsán kötött partnerséget követően a technológiai óriás a Microsoft és a Thrive Capital mellett több milliárd dolláros finanszírozási körhöz csatlakozna.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.